wtorek, 2 września 2014

Ser żółty dlaczego warto go jeść :) ?

Wydaje Sie Kaloryczny, ale jest bardzo potrzebny !
Mowa tutaj i żółtym serze :D


PAMIĘTAJCIE KUPUJCIE SER A NIE "SEROPODNY" BO TO  Z SEREM NIEMA NIC WSPÓLNEGO !!!
Wyroby Seropodobne to mleko w proszku, olej roślinny i skrobia pszenna !!

 Dostarcza nam odpowiednia ilośc białka, już kilka plasterków może nam zastąpić połowe dziennego zapotrzebowania na białko jak i dla tych którzy nie jedzą mięsa to odpowiedni produkt.




Ser żółty ma 10 razy więcej białka niz twaróg.

Ten pier­wia­stek jest nie­zbęd­ny w die­cie, bo po­pra­wia gę­stość i wy­trzy­ma­łość kości, więc prze­ciw­dzia­ła oste­opo­ro­zie. Jest także po­trzeb­ny mię­śniom. Dzię­ki niemu serce może kur­czyć się i roz­kur­czać. By za­pew­nić sobie dzien­ną dawkę wap­nia, trze­ba zjeść aż ki­lo­gram twa­ro­gu lub tylko pięć pla­ster­ków sera z dziu­ra­mi. Dzie­je się tak, bo przy pro­duk­cji bia­łe­go sera 85 proc. tego pier­wiast­ka ucie­ka do ser­wat­ki, a pod­czas wy­twa­rza­nia żół­te­go zo­sta­je on w skrze­pie. Poza tym jego ilość się kon­cen­tru­je, bo do wy­ro­bu ki­lo­gra­ma sera z dziu­ra­mi po­trze­ba 10 li­trów mleka, zaś do twa­ro­gu ok. 3. Ser żółty jak wszyst­kie pro­duk­ty mlecz­ne za­wie­ra ka­ze­inę i wi­ta­mi­nę D. Oba skład­ni­ki uła­twia­ją wchła­nia­nie wap­nia. Jest on więc le­piej przy­swa­jal­ny z pro­duk­tów mlecz­nych niż np. z wa­rzyw.





Już kilka plastrów pokrywa połowe dziennego zapotrzebowania na białko, można więc nim zastąpić białko.

Jako dodatek do śniadania da nam dużego kopa poza tym zawiera tłuszcz mleczny które nie musimy sie obawiać, jest szybko wchłaniany a kalorie są szybko spalane :)



Smacznego :)